Avancerad teknik

Kaffekvarnen
En kaffeautomat från Blackstone består av många väl utvalda komponenter. Kvarnen är en av dessa. Kvarnen har stor inverkan på smak, dosering och driftssäkerhet. Därför har vi valt en högkvalitets kvarn från Schweiziska Ditting Machinen AG i våra kaffemaskiner. Kaffekvarnen som är utrustad med keramiska malskivor är konstruerad för att klara 500.000 malningar eller 3.500 kg kaffebönor.

Om möjligt ännu viktigare än den långa livslängden är den exakta och jämna malningsgraden på kaffet. Malningsgrad ner till 380 μm är möjlig. Malningen sker med låg hastighet vilket gör att kvarnen upplevs som väldigt tyst. Värmeutvecklingen är också låg vilket är bra för kvaliteten på det färdigmalda kaffet. Kvarnen är helt anpassad för att mala kaffebönor till Blackstones bryggsystem och bidrar till att ge det godaste kaffet på jobbet.

Bryggsystemet
Blackstones kaffeautomater är bestyckade med en högeffektiv vakuumbrygg. Bryggningen liknar den som görs i en traditionell kaffebryggare. Men det går mycket snabbare. Den täta bryggenheten i kombination med vårt utprovade pappersfilter möjliggör ett högt vakuum. Vakuumet drar ur alla goda smaker samtidigt som kaffesumpen sugs riktigt torr. Detta sänker doseringen av kaffebönor rejält. Filtreringen av kaffet sker genom pappersfiltret samt ett utbytbart permanentfilter. Sammantaget så innebär Blackstones bryggmetod att doseringen av kaffebönor blir väldigt låg vilket är bra för både miljö och ekonomi.

Bryggcylindern klarar upp till 25 cl per bryggning. Storleken är ställbar och anpassas utifrån varje kunds behov. Sekvensbryggning upp till 100 cl kan göras. Bra om man ibland har behov av att brygga i termoskanna eller extra stora koppar.

Materialet i bryggkammare och bryggcylinder är utvalt för att ge låga värmeförluster. Det är en av anledningarna till varför våra kaffeautomater alltid serverar varmt kaffe. 

Blackstone har ett automatiskt rengöringsprogram som sköljer ur bryggsystem och mixersystem. Rengöringsprogrammet är enkelt att aktivera på skärmen. Även detta bidrar till ett riktigt gott kaffe varje gång, samtidigt som driftssäkerheten hålls på en mycket hög nivå.

Pekskärmen
Alla Blackstone kaffeautomater levereras med en rejäl pekskärm i glas. Snyggt och användarvänligt. Det hårda glaset gör också att skärmen är lätt att rengöra.

Men skärmen betyder så mycket mer. Det är med den vi programmerar den avancerade mjukvaran som styr vad kaffeautomaten skall göra. Styrning av temperatur och bryggtider. Inställning av energisparfunktionen. Sumpbehållarens storlek, aktivering av betalsystem, ja listan går att göra hur lång som helst. Skärmen i kombination med mjukvaran ger oss helt enkelt fantastiska möjligheter att anpassa kaffeautomaten efter varje kunds unika behov.

För användarna så är den en trevlig bekantskap. Att den visar menyn på ett tydligt sätt det ser man varje dag. Men den innehåller också räkneverk och skötselinstruktioner. Påminnelser om tömning av sumplåda eller att det snart är dags för avkalkning är andra exempel på vad som visas i skärmen.